Aleksandar Aco Aleksić - profesionalni pčelar, je nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva upisanog u Registar pod rednim brojem - BPG 718203000090. Uživa u penzijii pčelari u selu Uzići, u blizini Požege. Pčelarenje mu nije samo profesija, već iznad svega ljubav i strast prema pčelama, kao i zdravlje koje nam daju iz košnica..

Saša Aleksić - sebe još uvek svrstava u kategoriju pčelara početnika, ali sa najvećom željom i namerom da uči, primi znanje i nastavi porodičnu tradiciju. Nosilac je poljoprivrednog gazdinstva upisanog u Registar pod rednim brojem - BPG 791067012838. Živi i radina Novom Beogradu, a pčelari u Uzićima..

Pčelinjak se nalazi u Zapadnoj Srbiji, u selu Uzići, pored magistralnog puta Požega – Užice, gde je i objekat za obradu i preradu meda, kome je dodeljen Veterinarski kontrolni broj - 17113. Košnice redovno selimo u Šumadiju (na bagremovu pašu), Zlatibor ili Divčibare (na livadsku pašu sa majčinom dušicom) i Banat (na suncokretovu pašu).

Aco je u svom dugogodišnjem bavljenju pčelarstvom aktivno učestvovao u profesionalnim udruženjima i dao veliki doprinos afirmaciji i razvoju pčelarstva u Srbiji. Bio je  član Izvršnog odbora Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS), član Komisije za zaštitu zdravlja pčela i predavač pri SPOS-u. Osnivač je društva pčelara “Miladin Zarić – Mišo” iz Kosjerića, čiji je bio dugogodišnji predsednik. Prethodnih 10 godina je vršio funkciju predsednika Udruženja pčelara “Matica” iz Požege.

Dobitnik je svih visokih domaćih, kao i brojnih međunarodnih priznanja: Diploma “Prof. Jovan Živanović” (2001.) – najveće priznanje SPOS-a; nosilac “Zlatne medalje” i zvanja “Zaslužni pčelar” SPOS-a (1982.). Dobitnik je “Povelje” SPOS-a za razvoj pčelarstva (1983.), kao i “Medalje” i “Spomenice” na međunarodnom kongresu Apislavije, 2000. godine.Već 20 godina se bavi pripremom preparata na bazi meda i pčelinjih proizvoda i nakon završene teorijske i praktične nastave, usvojenih novih znanja, veština i provere stečenog znanja dobio je 18. aprila 2015. godine Sertifikat sa zvanjem Apiterapeut od udruženja „API-Beo“ Beograd. Kurs je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije.

Učešće na Izložbama lekovitog bilja i preparata od meda na Beogradskom Sajmu početkom proleća, je već postala profesionalna i porodična tradicija.

Za izuzetan kvalitet meda i preparata od meda i pčelinjih proizvoda, nagrađeni smo brojnim diplomama i medaljama prilikom ocenjivanja kvaliteta proizvoda na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.